Waarom kunststof de redding van je stacaravan is

Een mooie stacaravan is een groot goed. Het stelt je in staat om heerlijk vakantie te vieren in een eigen home away from home en je kan er altijd naartoe. Echter, een stacaravan vraagt ook veel onderhoud en als dat onderhoud niet plaatsvindt, gaat de staat van de caravan achteruit. Gelukkig zijn er genoeg partijen die gespecialiseerd zijn in stacaravan renovatie en als je echt zeker wilt zijn van een zorgeloze reeks vakanties, neem je een partij in de arm die werkt met kunststof. Waarom? Een paar voorbeelden.

Kunststof is onderhoudsarm

Allereerst is er het onderhoudsarme karakter van kunststof. Dit is een enorm voordeel, omdat kunststof simpelweg niet gaat rotten. Veel oudere stacaravans hebben Canexel op de gevel. Dit is een materiaal dat in vroeger tijden gezien werd als ideaal voor stacaravans en chalets, maar waarvan is gebleken dat het wel degelijk kwetsbaar is. Begint Canexel te rotten, krom te trekken of krijgt het gewoon te veel last van vocht, dan trekt het krom, vallen er gaten in en wordt het gewoon een stuk minder in kwaliteit. En dat is onomkeerbaar, want Canexel is niet meer te herstellen. Kunststof heeft al die problemen niet. Kunststof trekt niet krom, krijgt geen last van vocht en begint niet te rotten. In plaats daarvan hoef je eigenlijk alleen maar af en toe een sopje te pakken om het kunststof schoon te maken. Meer is het eigenlijk niet. Begin je vakantie met een uurtje schoonmaken en je stacaravan is weer zo goed als nieuw.

Kunststof verkleurt niet

Als je stacaravan veel zonlicht ziet – en we hopen voor je dat dit zo is – dan is de kans groot dat oudere caravans gaan verkleuren. UV-straling doet de kleuren verbleken, waardoor het geheel er vaal uit komt te zien en je eigenlijk gewoon een schilder moet inhuren om alles weer te herstellen. Bij kunststof is dit geen probleem. Kunststof verkleurt namelijk niet, omdat het UV-bestendig is. Dat betekent dat de kleuren tientallen jaren als nieuw blijven en dat je dus geen schilder hoeft uit te nodigen en geen extra kosten hebt van het bijwerken van je verkleurde stacaravan. 

Kunststof komt in allerlei variaties

En wees vooral niet bang dat die geliefde houtlook verdwijnt. Kunststof komt tegenwoordig in allerlei variaties, wat betekent dat je het in alle soorten en maten, kleuren en structuren kunt vinden. Kunststof dat niet van echt hout is te onderscheiden? Geen probleem. Kunststof dat in alle kleuren van de regenboog komt? Het ligt al voor je klaar. De veelzijdigheid van kunststof betekent dat je altijd iets vindt dat bij je gading past en dat je altijd een stacaravan krijgt die perfect is afgestemd op jouw wensen. Tel daar een zorgeloze vakantie bij op en je hebt een onbetaalbaar plekje voor jezelf gemaakt. Hier kan je menig zomer doorbrengen in de wetenschap dat je stacaravan de komende jaren vrijwel volledig vrij van onderhoud zal zijn. En dat is natuurlijk het ultieme vakantiegevoel, waar je al die tijd naar op zoek was.