Betonvloer met egaline

Met het vloer-egalisering middel egaline zijn betonnen vloeren zeer nauwkeurig te egaliseren. Wie graag voor een low budget prijs de aanwezige betonnen ondervloer glad wil krijgen en klaar wil maken voor gebruik, kan hiervoor het middel egaline gebruiken. Hoe werkt het? Je leest het hier.

Waarom egaline?

In principe is een vloer-egaliserend middel als egaline bedoeld om een ondervloer strak te maken, zodat deze hierna kan worden voorzien van de topvloer. Wil je bijvoorbeeld een PVC vloer verlijmen, dan dient de ondervloer geheel egaal te zijn. Om een vloer geheel egaal te krijgen gebruik je egaline.

Meestal kiest men ervoor om vloerverwarming aan te leggen, aangezien vloerverwarming een veel beter rendement biedt dan radiatoren en daarbij wordt de warmte sneller en beter verdeeld over een ruimte. Wie dan toch bezig is om de vloer te renoveren, kiest dan meestal eveneens gelijk voor vloerverwarming – afhankelijk van het type vloer wat uiteindelijk geplaatst wordt.

Egaline is goed te combineren met vloerverwarming na het frezen van de vloer, dit is dus een bijkomstig voordeel.

Low budget betonvloer leggen?

Voor het verspreiden van egaline over de aanwezige betonnen vloer volg je de instructies op die je vindt op de verpakking. Zorg dat de ondervloer geheel stofvrij is, droog is en behandeld wordt met een voorstrijkmiddel (om de aanzuigende werking tegen te gaan). Is de egaline eenmaal uitgehard, dan kun je deze verven met betonverf om de gewenste look te krijgen. Vervolgens behandel je de vloer met een coating, zodat deze niet meer ruw aanvoelt. Op deze wijze kun je zelf een low budget vloer leggen met egaline.