Tuinaannemer prijzen

Dankzij de hulp van een tuinaannemer bij de keuzes die je moet maken bij het aanleggen van de tuin wordt je tuin een mooi geheel. Een tuinaannemer zal eerst bij je langskomen om je wensen door te nemen en om de situatie ter plekke goed te kunnen beoordelen. De aard van de werkzaamheden (onderhoud, aanleg nieuwe tuin,…) en de benodigde materialen zijn slechts twee voorbeelden van factoren die het kostenplaatje sterk zullen beïnvloeden. Hij kan je informeren over de voor- en nadelen van de verschillende materialen en weet wat binnen jouw budget mogelijk is. Je tuinaannemer helpt je graag bij het aanleggen van je terras.

Tuinaannemer prijzen

Als u een hovenier in wilt schakelen die voor een uurloon werkt betaald u een gemiddelde kostprijs van € 30 tot € 50 per uur. Door te kiezen voor een tuinaannemer uit de buurt kunt u deze kosten logischerwijs aanzienlijk beperken. Het merendeel van de vakmannen en zo dus ook een tuinaannemer kiezen er voor om een zogenaamde voorrijkost in rekening te brengen. De diensten die door een tuinaannemer worden uitgevoerd kunnen zorgen voor een behoorlijk stevig kostenplaatje.

Wat kost een tuinaannemer?

Een gemiddelde tuin heeft een oppervlakte tussen de 50 m2 en 100 m2. Als u een hovenier in wilt schakelen die voor een uurloon werkt betaald u een gemiddelde kostprijs van € 30 tot € 50 per uur. De kosten van een gemiddelde tuinaanleg van een bestaande of nieuwbouw woning liggen tussen de € 30 en € 70 per m2. De genoemde kosten zijn inclusief de arbeidsuren en het materiaal van een hovenier. Heb je bijvoorbeeld graszoden nodig voor een gazon van 55 m2, dan betaal je €1,95 per m2. De totale kosten komen dan uit op € 107,25.

Meer informatie over de prijzen van een tuinman vind je op de website Tuinmangids.be.

Wat zijn de werkzaamheden van een hovenier?

Een hovenier kan bij je langs komen om een tuin aan te leggen. Ze leggen bijvoorbeeld vijvers, terrassen, paden en omheiningen aan. Andere taken van een hovenier zijn:

  • Het onderhouden van tuinen door middel van gras maaien en verticuteren;
  • Het snoeien, trimmen en kappen van bomen en struiken;
  • Tuinen schoonmaken;
  • De gezondheid van planten en bomen controleren;
  • Het onkruid in de tuin wieden;
  • Bemesten en planten zaaien;
  • Insecten bestrijden;
  • Vijvers, terrassen of andere elementen aanleggen en onderhouden.

Tuinonderhoud prijzen

Bij tuinonderhoud gaat het om werkzaamheden als onkruid verwijderen, snoeiwerk, bladruimen, gras maaien, ontmossen, bestrating schoonspuiten en nog veel meer. Periodiek tuinonderhoud: Zoek je een tuinman die wekelijks of maandelijks langs komt om je tuin te onderhouden, zodat je tuin er altijd netjes uit ziet? Vaak wilt u genieten van uw tuin maar de tijd die het kost om alles netjes te onderhouden ontbreekt u. Of u heeft geen groene vingers maar wil wel graag veel bloeiende planten dus ook voor tuin beplanting bent u bij ons aan het juiste adres. De prijs hangt volledig af van hoeveel werk je tuinonderhoud is, gaat het alleen om het maaien van het gras, of heeft je hele tuin een opknapbeurt nodig. Hoe vaak u uw tuin moet laten onderhouden is geheel afhankelijk van het groen wat in de tuin aanwezig is. In het onderhoudscontract spreek je vervolgens af hoe vaak de hovenier tuinonderhoud bij jou uitvoert, welke klussen hij daarbij oppakt en tegen welke kosten.

Werkzaamheden Prijs per m²*
Grasmaaien €0,25 tot €0,30 per m²
Grasmaaien (incl. afvoeren gras) €0,35 tot €0,45 per m²
Gras verticuteren €1,00 tot €1,40 per m²
Gras verticuteren (incl. afvoeren groenafval) €1,20 tot €1,65 per m²
Kantjes snijden €0,50 – €0,75 per meter
Afvoeren groenafval €2,50 tot €6,- per 25 m² tuin
Bomen, struik of haag snoeien €35,- tot €55,- per uur

Tuinaanleg

Bij zowel het aanleggen als het verwijderen van gras geldt: hoe groter een gazon, hoe lager de prijs per m2 is. Heb je een gazon van 120 m2 dat verwijderd en opnieuw aangelegd moet worden, dan betaal je gemiddeld € 3,50 per m2 voor het verwijderen en € 5,50 per m2 voor het aanleggen. De kosten van het aanleggen van gras worden bepaald door hoe groot je gazon is

Wat kost een tuinarchitect?

De kosten van een tuinarchitect liggen rond de € 200 per tuinontwerp (tuin tot 100 m2). Hoe groter je tuin, hoe hoger de prijs wordt. Daarnaast kan je kiezen om de tuinarchitect een simpel zwart/wit tuinontwerp te laten maken of een sprekende 3D plattegrond. Bekijk onderstaande de gemiddelde prijzen van een tuinarchitect:

Product Gem. prijs per ontwerp incl. btw en arbeidskosten
Tuinontwerp tot 100 m2 € 200 – € 500
Tuinontwerp 100 – 200 m2 € 500 – € 600
Tuinontwerp 200 – 400 m2 € 650 – € 750
Tuinontwerp 400 – 800 m2 € 800 – € 900
Beplantingsplan +50% van de ontwerpkosten

Wat kost een tuinontwerp?

Heb je het besluit genomen om een tuinontwerp te laten maken voordat je nieuw tuinaanleg? Er zijn verschillende mogelijkheden voor een tuinontwerp. De prijzen van de verschillende mogelijkheden zijn in de onderstaande tabel te vinden.

Product Gem. prijs per ontwerp incl. btw en arbeidskosten
Tuinontwerp tot 100 m2 € 200 – € 500
Tuinontwerp 100 – 200 m2 € 500 – € 600
Tuinontwerp 200 – 400 m2 € 650 – € 750
Tuinontwerp 400 – 800 m2 € 800 – € 900
Beplantingsplan +50% van de ontwerpkosten