Kosten van elektra aanleggen

Een elektricien kan je helpen met alles op het gebied van elektra. Denk hierbij aan het aanbrengen van verlichting of het herstellen van schade. Maar welke kosten zijn hier aan verbonden? 

Een elektricien inschakelen

Bijna alles kan zelf gedaan worden, maar het aanleggen van elektra kun je beter overlaten aan een professionele elektricien.  Zelf elektra werk verrichten is namelijk gevaarlijk wanneer je niet weet wat je doet. Bij het inschakelen van een elektricien komen een aantal prijzen kijken. Waaronder het 

uurtarief van de vakman.

 Hoeveel een elektricien kost is afhankelijk van een aantal factoren. Een ervaren elektricien met diploma’s en certificaten is duurder dan een elektricien met weinig ervaring en geen diploma. Ook zal de prijs per bedrijf verschillen. Over het algemeen kost een elektricien tussen de € 35,- tot € 45,- per uur, maar er zijn gevallen waar je tussen de € 10,- tot € 25,- per uur kwijt bent. 

De verschillende taken van een elektricien 

Naast het uurtarief van de elektricien verschilt de prijs ook per werkzaamheid. Zo kost het aanleggen van een nieuwe groepenkast meer dan het aanleggen van verlichting, of van stopcontacten. Dit komt vaak ook doordat dit werk minder moeilijk is en dus minder tijd kost. 

Hieronder vind je een overzicht met de verschillende werken van een elektricien en de gemiddelde prijs die hierbij hoort. 

WerkPrijs
Nieuwe groepenkast€ 700,- tot € 900,-
Verlichting aanleggen€ 140,- tot € 2000,-
Meterkast vervangen€ 365,- tot € 875,-
Aardschakelaar aansluiten€ 125,- tot € 175,-
Stopcontact aanleggen€ 25,- tot € 115,-
Domotica aanleggen€ 3.500,-  tot € 7.500,-

Wil je besparen op je elektra werk? Laat dan meerdere werken tegelijk doen en onderhandel met de prijs. Heb je zelf al een beetje ervaring met elektra? Probeer dan mee te helpen.