Wat kost een nieuwe cv-ketel?

Het vervangen van een nieuwe cv-ketel kan verschillende redenen hebben. Misschien heb je een nieuwe woning gebouwd, of is de oude cv-ketel gewoonweg niet meer van deze tijd. Lees verder en kom erachter wat een nieuwe cv-ketel kost. 

Waarom een nieuwe cv-ketel? 

Het vervangen van een cv-ketel doe je niet zomaar. Dit komt omdat het vaak een dure investering is. Toch zijn er een aantal voordelen die deze investering met zich mee brengt. En deze voordelen hebben vooral te maken met het rendement. 

Oudere cv-ketels hebben over het algemeen een laag rendement, waardoor er minder uitgehaald kan worden. Sommige cv-ketels met een laag rendement worden tegenwoordig niet meer verkocht, of veel minder. Dit komt doordat de hr-ketels veel populairder zijn. Een cv-ketel gaat lang mee, en hoeft helemaal niet vaak te worden vervangen. En toch doordat er steeds nieuwere en betere versies worden gemaakt kiezen mensen ervoor hun ketel te vervangen. Door het hoge rendement kun je meer besparen op de energierekening waardoor je de ketel uiteindelijk weer terug kunt verdienen. 

Verschillende soorten cv-ketels 

Hoeveel je betaald voor een cv-ketel verschilt per ketel. Wanneer je een nieuwe ketel koopt met een hoog rendement ben je namelijk meer kwijt dan wanneer je kiest voor een ketel met iets minder rendement. Het voordeel is dat met een hr-ketel, of hr+ ketel, je geld bespaart. Hieronder vind je een overzicht met de verschillende ketels en de prijzen die erbij horen. 

KetelPrijs 
hr-ketel€ 1.100 tot € 2.500
HRe ketel€ 10.000 tot € 12.000
Condensatieketel€ 1.800 tot € 5.000
Gasketel€ 1.500 tot € 4.000
Mazoutketel€ 4.000 tot € 7.500
Combiketel€ 600 tot € 2.000 euro

Wil je meer weten over de ketels en de verschillen? Neem dan een kijkje op https://www.de10beste.nl/cv-installateurs/