Vochtbestrijding prijzen

Natuurlijk komen in veel woningen in Nederland en België vochtproblemen voor: je bent dus zeker niet alleen in je zoektocht naar oplossingen rond vochtbestrijding. De meest voorkomende vochtproblemen in de muren van je woning zijn optrekkend vocht, doorslaand vocht en condensatievocht. De meeste vochtproblemen komen voor in oudere woningen maar, in nieuwe woningen kan dit ook ontstaan door een verkeerd geplaatste waterkering slaag. Bovenstaande oplossingen beginnen natuurlijk met een vochtprobleem. De reden waarom woningen vaak last hebben van vochtproblemen, is het gebrek aan roofing en andere vochtwerende materialen in muren en daken. Enkel als het woonvocht geen uitweg uit de woning vindt en de luchtvochtigheid in huis als gevolg daarvan te hoog wordt, kunnen er vochtproblemen ontstaan.

Welk probleem oplossen? Hoe? Kosten (indicatieprijzen)
1) Opstijgend vocht Muren injecteren of onderkappen Tussen €90 – €170 euro per meter
2) Condensatievocht Ventilatiesysteem plaatsen (type A, B, C of D) V.a. respectievelijk €1500, €2750, €3350 en €5000 euro
3) Doorslaand vocht Gevel impregneren of buitenmuren coaten Tussen €5 – €15 euro per m2
4) Lekkage Loodgieter inhuren Tussen €40 – €50 euro per uur (ex. materiaal)
5) Bouwvocht Natuurlijk ventileren of droger huren Gratis of €60 – €100 euro per dag

Optrekkend vocht in huis

Vochtproblemen en vochtige muren ontstaan doorgaans in oudere woningen waarbij grondvocht via de fundering in uw woning terechtkomt. Wanneer er geen goede ventilatiemogelijkheden zijn, slaat de vochtige lucht als condens neer op oppervlakten zoals ramen, (stalen of aluminium) kozijnen, muren of kelders. Voorzetwanden plaatsen als je last hebt van een vochtige muur klinkt als het verdoezelen van het probleem. Omdat doorslaand vocht en optrekkend vocht soortgelijke plekken vertonen, is het verstandig om een vochtbestrijdingsexpert het vochtprobleem te laten onderzoeken. Wanneer er vochtplekken ontstaan op uw binnenmuren en buitenmuren in combinatie met een muffe geur en schimmels, dan heeft u bijna altijd last van optrekkend vocht.

Benieuwd naar de exacte prijzen voor vochtbestrijding? Kijk op de website van BW Vochtwering uit Amsterdam.

Vochtbestrijding voor doorslaand vocht

Doorslaand vocht in buitenmuren komt vaak voor en meestal is het probleem goed te behandelen met hydrofuge, eventueel in combinatie met gevelherstelling. Doorslaand vocht is een vochtprobleem dat veelal voorkomt bij huizen met een poreuze of beschadigde buitenmuur. De buitenmuur behandelen tegen regen doorslag kan op 3 manieren gebeuren: het impregneren van de stenen gevel, een behandeling met vochtwerende verf of het vernieuwen van de gevelbekleding of buitenmuren. Een andere oorzaak van doorslaand vocht in de buitenmuur van de woning kan ontstaan door een kapotte of doorhangende dakgoot. Dat komt voornamelijk omdat dit vochtprobleem kan ontstaan op plekken in huis die lastig te bereiken zijn. Impregneren van de buitenmuur is dus de beste oplossing tegen doorslaand vocht.

Condensatievocht bestrijden

Condensatievocht ontstaat vooral wanneer teveel vochtige lucht in de woning aanwezig is, of met andere woorden, wanneer de luchtvochtigheidsgraad in de woning te hoog is. U pakt vochtproblemen zoals schimmels en een te hoge luchtvochtigheid systematisch aan met een centraal ventilatiesysteem. Met mechanische ventilatie bent u niet afhankelijk van de natuurlijke luchtstroom en heeft u de afzuiging van vochtige lucht en condens in uw woning geheel in eigen hand. Om condensatievocht in uw badkamer, keuken en andere ruimtes in huis aan te pakken is enkel goed ventileren effectief. Goed ventileren is de enige manier om condensatievocht permanent te bestrijden. Condensatievocht komt vooral in vochtige ruimtes van woningen voor.

Lekken

Het kan ook zijn dat vochtproblemen ontstaan als gevolg van een lek. Lekken kunnen bijvoorbeeld ontstaan aan een afvoerbuis of aan het verwarmingssysteem. Ze zijn niet altijd makkelijk op te sporen, maar kunnen wel grote schade veroorzaken. Het is dan ook belangrijk om een lek detectie te laten uitvoeren als je vermoedt dat je met een lek zit. Eens het lek gelokaliseerd is, kan men bepalen welke methode van vochtbestrijding men zal toepassen. De gemiddelde prijs voor zo’n lek detectie ligt tussen 300 en 400 euro.

Vochtbestrijding kruipruimte (en kelders)

Het grondwater bij een kruipruimte en kelder kan zorgen voor aanzienlijke vochtproblemen, op het moment dat dit de binnenzijde van de woning weet te bereiken. Dit probleem komt zo vaak voor dat we een apart overzicht van vochtbestrijding bij vochtige muren , vochtbestrijding in de kruipruimte en kelder vocht hebben klaargezet. Als de grondwaterdruk op de kelder te groot is of de waterdichtheid van de muur slecht is bijvoorbeeld. Vochtbestrijding in huis uit bv kruipruimte, Prijs van oplossingen en producten. Als het een tijdlang regent, dan kan het gebeuren dat het grondwater uw huis binnenkomt. Of een lekkage in de waterleiding, is ook een mogelijke oorzaak voor vocht in de kelder.