Dakdekker prijzen

Dakdekker

Wat kost een dakdekker per uur?

Veel dakdekkers hanteren een vast uurtarief voor het dak dekken. Het uurtarief wordt bepaald door onder andere de ervaring van de dakdekkers, evenals het type dakwerken dat je laat uitvoeren. Voor het onderhoud aan je dakoppervlak betaal je ongeveer €30,- tot €40,- per uur. Bij kluswerk kun je denken aan het verhelpen van een daklekkage of het herstellen van een gebroken dakpan. Hierbij ligt het uurtarief gemiddeld rond de €25,- tot €35,- per uur. Voor het leggen van een compleet nieuw dak betaal je ongeveer €30,- tot €45,- per uur.

Type klus van dakdekkersbedrijf Gemiddelde prijzen per m², incl. btw in 2020* Omschrijving
Dak onderhoud (inclusief inspectie) €18,- per m² Het reinigen van het dak en het afvoeren van het vuil, een dak inspectie, schoonmaken en controleren van dakgoten en kleine reparaties uitvoeren.
Dakreparatie plat dak €275,- per m² Plat dak
Dakreparatie hellend dak €150,- tot €350,- per m² Hellend dak
Dak renovatie plat dak €75,- tot €100,- per m²* Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op het platte dak.
Dak renovatie hellend dak €75,- tot €130,-** Verwijderen van oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op het hellend dak.

Dakdekker kiezen, waar op letten?

Er zijn veel verschillende dakdekkers door heel Nederland, dus waar moet je dan precies op letten bij het inschakelen van een dakdekkersbedrijf? Wanneer je meerdere reviews leest, krijg je een beter beeld van hoe het bedrijf te werk gaat. Een ander belangrijk ding voor het zoeken van een dakdekker zijn de reviews. Als het dakdekkersbedrijf failliet gaat, wordt ook de borg betaald bij schade. Het zou niet zo moeten zijn dat je een dakdekker puur kiest omdat deze het goedkoopst is. Tuurlijk speelt prijs een belangrijke rol, maar het zou niet de doorslaggevende factor moeten zijn. Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten is het keurmerk van een dakdekker. Vraag over de voordelen van dakbedekking die het beste bij je woning past bijvoorbeeld. Een andere reden voor een dakdekker aan huis te benaderen, is het advies die deze dakdekker kan geven.

Benieuwd naar de exacte prijzen? Kijk op de website van dakdekker De Jong

Welke klussen kan een dakdekker voor u oppakken?

Alle klussen die op het dak plaatsvinden kan een professioneel dakdekkersbedrijf voor u uit handen nemen. De meest voorkomende dak klussen zijn:

 • Dak renovatie: Wanneer uw dakbedekking aan complete vernieuwing nodig is, haalt een dakdekker de oude laag van uw dak en krijgt het dak een compleet verse laag dakbedekking.
 • Nieuw dak: Bent u van plan een eigen huis te laten bouwen of is de gehele dakconstructie van uw woning aan vervanging toe? Dakdekkers pakken de dak klus van a tot z voor u op.
 • Dakreparatie: Is een onderdeel van uw dak niet meer in staat om u te beschermen tegen alle weersomstandigheden? Denk hierbij aan gebroken dakpannen of een scheurtje in uw bitumen dakbedekking. Laat een dakdekker dan een dakreparatie uitvoeren.
 • Onderhoud: Wilt u zo lang mogelijk genieten van uw nieuw geplaatste dakbedekking of ligt de dakbedekking er al een tijdje op en is het tijd voor een goede onderhoudsbeurt? Ook deze klus pakken dakdekkers voor u op.

Soorten dakbedekking

Weet u al wat voor dakbedekking u wilt op uw dak? Dit kan uiteraard dezelfde dakbedekking zijn als dat u nu heeft, maar wellicht wilt u zich verdiepen in welke interessante mogelijkheden de dakdekker nog meer op uw dak kan aanbrengen. Dit is tenslotte het moment om dat te bepalen. Op de dakbedekking pagina vindt u alle informatie over de onderstaande soorten dakbedekking voor platte en hellende daken.

Plat dak

 • Bitumen
 • PVC
 • EPDM
 • Groendak

Hellend dak

 • Dakpannen
 • Leien
 • Metaal
 • Rieten dak