Woningontruiming

In sommige gevallen is een spoedontruiming nodig. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer een huurder een flinke huurachterstand heeft, maar ook na het overlijden van een dierbare. Zeker als uw familielid in een zorgkamer woonde, moet de woningontruiming met spoed binnen enkele dagen klaar zijn. Met een ontruimingsbedrijf hoeft u deze zware en emotionele klus niet zelf te doen. Hoe dit in zijn werk gaat, leest u op de pagina spoedontruiming zorgkamer.

Wat kost een woningontruiming?

Een seniorenontruiming kost ongeveer €150,- tot €350,-. Een grotere eengezinswoning ontruimen heeft een gemiddelde prijs die ligt tussen de €600,- en €1.500,-. Heeft u een grote woning met meer dan 3 slaapkamers? Dan moet u rekening houden met kosten van ongeveer €600,- tot €1.500,-.

De kosten van een woningontruiming zijn afhankelijk van de grootte van de woning en de inboedel. Hoe groter de woning, hoe hoger de kosten. Daarnaast zijn de exacte kosten natuurlijk afhankelijk van de diensten die u kiest. Laat u ook de vloeren verwijderen of extra schoonmaakwerken uitvoeren? Dan moet u met een meerprijs rekening houden. Ontdek vrijblijvend de prijzen van woning ontruimers in uw regio!

Op de pagina woningontruiming kosten vindt u een handig overzicht van alle kosten en meer informatie over welke factoren de prijs beïnvloeden.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk op de website van Adelaar Woningontruiming voor meer informatie.

Woningontruiming kosten 2020

Soort woning Gemiddelde kosten*
Seniorenwoning €150,- tot €350,-
Woning met 1 of 2 kamers €150,- tot €550,-
Volledige eengezinswoning €600,- tot €1.500,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers €750,- tot €2.000,-

Huisontruiming

Als er tijdens de ontruiming overige spullen van waarde worden tegenkomen, dan worden deze voor u apart gehouden. Dat scheelt u een hoop onnodige kosten en bovendien maakt u iemand anders nog blij! Voor elke vraag of bijzondere situatie in de woning bieden wij een oplossing. Nette jonge meubelen en witgoed die nog een redelijke handelswaarde vertegenwoordigen.

Wat kost een woning ontruimen na overlijden?

Wanneer iemand overlijdt, dient u als nabestaande veel te regelen. In eerste instantie zal de focus liggen op de uitvaart. Maar niet lang daarna krijgt u ook met andere zaken te maken. Na overlijden van een dierbare blijft er vaak een huis vol spullen over. De nabestaanden zijn dan verantwoordelijk voor het ontruimen van het huis van de overledene. Bij een koophuis om het verkoop klaar te maken en bij een huurhuis om het huis leeg en bezemschoon aan de verhuurder op te leveren. In deze moeilijke tijd is het van belang dat u bijgestaan wordt door een betrouwbare, discrete en gekwalificeerde woningontruimer. Vermoedelijk wordt u voor het eerst geconfronteerd met een ontruiming, omdat het huis van een dierbare die overleden is, leeggehaald moet worden. U komt dan bij ons op de site omdat u een idee wilt hebben van de kosten van het ontruimen van een woning na overlijden.

De kosten van een ontruiming bestaan uit drie onderdelen:

  • Kosten van het uitruimen van de boedel
  • Kosten van het afvoeren van de boedel
  • Kosten van overige opleverdiensten

Ontruimen, demonteren en afvoeren van een wietplantage

Het verwijderen van een wietplantage is een bezigheid waar u als eigenaar van een woning of bedrijfsruimte niet op zit te wachten. U kunt gevaarlijke omstandigheden of verdere schade voorkomen door een expert in te schakelen. Wij helpen u op alle aspecten: het demonteren van de aangesloten verlichting, elektrische voorzieningen, waterleidingen, luchtafvoer etc. Al het afval wordt deskundig opgeruimd en afgevoerd, zodat het pand weer in de oorspronkelijke staat wordt terug gebracht. De wanden, vloeren en plafonds worden gerepareerd indien nodig, de ruimte wordt ontsmet en het schilderwerk wordt geregeld. Kortom, alle benodigde werkzaamheden rondom de voormalige wietplantage voeren wij uit.

Wat is een bedrijfsontruiming precies?

Een bedrijfsontruiming is het leeghalen en bezemschoon opleveren van een bedrijfspand. Een ontruimingsbedrijf wordt vaak ingeschakeld wanneer het bedrijf gaat verhuizen of sluiten, bij ingrijpende werkzaamheden of bij een faillissement. Het is ook mogelijk om de ontruimers vloerbedekking, scheidingswanden en valse plafonds te laten verwijderen.

Waarom een bedrijf ontruimen?

  • Het verhuizen van het bedrijf: na een verhuizing blijven er vaak veel spullen achter. De ontruimingsfirma zorgt ervoor dat het pand leeg en schoon is voor de oplevering.
  • Na een faillissement: de inboedel wordt zoveel mogelijk verkocht.
  • Bij een grote verbouwing: soms is het nodig om inboedel tijdelijk te verhuizen of ergens op te slaan om ruimte te maken voor de werkzaamheden.