Een stukadoor inschakelen: kosten en informatie

Een stukadoor zorgt ervoor dat je muren weer netjes en effen zijn. Alle plekjes en oneffenheden kunnen gemakkelijk door pleister of spackspuitwerk weggewerkt worden. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk en hoeveel kost dat? Dit alles lees je hier. 

Wat kost een stukadoor? 

Wat kost een stukadoor? Deze vraag heeft niet een super duidelijk antwoord. Dit komt omdat het per situatie verschilt. Wel is het mogelijk om een gemiddelde weer te geven. Door daar naar te kijken weet je zeker dat je nooit teveel betaald! 

Uurloon stukadoor 

Er zijn een aantal factoren die de kosten beïnvloeden. Zo speelt de grootte van jouw project mee en zit er verschil in het type werk wat uitgevoerd moet worden. Daarnaast heb je ook nog het uurtarief van een stukadoor. Dit ligt gemiddeld tussen de € 35,- en de € 40,-. Het verschil vind je vaak tussen onervaren en ervaren stukadoors, of grote en kleine bedrijven. 

Kosten overzicht 

Stucwerk Prijs per m² 
Spackspuitwerk€ 5,- tot € 15,-
Behangklaar stucwerk€ 8,- tot € 17,-
Sausklaar stucwerk€ 9,- tot € 24,-
Sierpleister € 12,- tot € 25,-

De werkzaamheden van een stukadoor

In het overzicht hierboven vind je al een aantal werkzaamheden die de stukadoor uitvoert. Maar misschien begrijp je niet helemaal wat dit inhoudt. Dat is niet erg. Hieronder lees je namelijk precies wat deze begrippen betekenen. 

  • Spackspuitwerk. Deze manier van stucen wordt vooral gebruik op plafonds en zorgt ervoor dat er een fijne, of grove, korrel ontstaat. Het wordt aangebracht door een spackspuitmachine en afgewerkt door een spackspuiter. 
  • Behang- en sausklaar stucwerk. Wanneer het gaat over behang of sausklaar stucen betekent het dat de oneffenheden en vlekjes van het plafond of de muur gehaald worden. Het verschil tussen deze manier van stucen het spackspuitwerk is dat er geen korrel aangebracht wordt. 
  • Sierpleister. Bij sierpleister is stucen ook bedoeld om de muur of het plafond af te werken, maar ook hierbij wordt er korrel of structuur aangebracht. Deze manier van stucen noemen we sierpleister, omdat het voor de sier aangebracht wordt.