Badkamer renoveren prijzen

badkamer

Badkamerrenovatie

Voor standaard badkamer sanitair en is er sprake van een eenvoudige badkamer met een toilet, een douche en een stijlvol badkamermeubel met één enkele wastafel. Een luxe badkamer vernieuwing kan zo duur worden als je zelf wilt, maar zal meestal tussen ongeveer €10.000 en €13.150 liggen voor een gemiddelde badkamer van 9m2. Afhankelijk van je keuzes en de hoeveelheid van de verbouwing zal een gemiddelde verbouwing van je badkamer ongeveer tussen €6.000 en €10.000 kosten voor een gemiddelde badkamer van 9m2. Laat een specifieke badkamer offerte opmaken, zodat je goed inzicht hebt in de prijzen van alle onderdelen die je graag in je badkamer zou willen. Bij een renovatie van de badkamer moet je rekening houden met gemiddeld € 750 per m2 badkamer. Zo is je eigen voorkeur en smaak van invloed op de totaalprijs voor de renovatie van je badkamer.

Wat kost een badkamerrenovatie?

Natuurlijk is de plaatsing van nieuwe badkamers met inloopdouche of ligbad in het algemeen niet goedkoop, maar in onze ogen hoeft een badkamer plaatsen ook niet duur te wezen. Afhankelijk van je keuzes en de hoeveelheid van de verbouwing zal een gemiddelde verbouwing van je badkamer ongeveer tussen €6.000 en €10.000 kosten voor een gemiddelde badkamer van 9m2. Je kiest bijvoorbeeld voor een inloopdouche en een ligbad, of een extra toilet met nieuwe tegels in de badkamer. Daarnaast wordt er in de badkamer een volledig nieuwe vloer geplaatst met natuurstenen tegels en zullen de wanden voor het overgrote deel worden voorzien van keramische tegels. Bij een gemiddelde badkamer renovatie gaan we er vanuit dat de water- en elektriciteitsleidingen verplaatst moeten worden om een nieuwe indeling te maken in de badkamer. In dit geval kun je het beste kiezen voor standaard badkamer sanitair en is er sprake van een eenvoudige badkamer met een toilet, een douche en een stijlvol badkamermeubel met één enkele wastafel.

Nieuwe badkamer

Denk hierbij aan verschillende soorten badkamermeubels, oftewel bad meubels van grote tot kleine kasten, spiegels en accessoires, maar juist verrassende toevoegingen zoals bijzettafels en -krukjes, van bijvoorbeeld massief hout of marmer, houten bankjes en geschikte planten zorgen voor een persoonlijke touch aan je nieuwe of te verbouwen badkamer. Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden om zowel de kleine badkamer, voorzien van slechts wasbak, douche en eventueel toilet – als een grote luxe bad oase compleet met ruim bad, whirlpool of zelfs sauna geheel naar je eigen stijl in te richten. Je wilt wel een hele nieuwe badkamer, maar je hoeft niet veel extra luxe erin. De ruimte voelt vriendelijk aan door het gebruik van zachte kleuren, zoals de beige tegels en het witte badkamermeubel.

Handig: op www.badkamer-gids.nl vind je een overzicht van alle badkamerspecialisten in Nederland

Moderne badkamer

Een moderne badkamer oogt erg ruimtelijk en dit creëer je door lichte kleuren te gebruiken in de badkamer. Kies er dan bijvoorbeeld voor om de grepen of knoppen er vanaf te halen, zodat het meubel strakker oogt en beter past bij de moderne stijl. Een greeploos meubel zorgt voor een strakke en minimalistische uitstraling en past daarom perfect in de moderne badkamer. Een ruimtelijk gevoel creëer je door lichte kleuren te gebruiken in de badkamer. In eerste instantie zul je denken dat het niet mogelijk is om een kleine badkamer om te toveren tot een moderne ruimte, maar ook een moderne kleine badkamer is zeker mogelijk. De moderne badkamer heeft een minimalistische opbouw en geeft je een ruimtelijk gevoel. Dan is het extra belangrijk om lichte kleuren, goede verlichting en veel glas te gebruiken in de badkamer. Ook een plant is een mooi accessoire in de moderne badkamer. Je kunt in de moderne badkamer met inloopdouche kiezen voor een muur die dient als afscheiding voor de douche, maar ook een glazen wand van de grond tot het plafond is een prima optie.

Kleine badkamerrenovatie

Naast dat je de kleine dingen in de badkamer kan veranderen, kan je het natuurlijk ook iets groter aanpakken door bijvoorbeeld de douche te vervangen. Tip: Voor een kleine badkamer gebruik je het best grote glanzende tegels. Hoe groter je badkamer is, hoe meer geld het je gaat kosten om deze badkamer te renoveren. Uiteraard afhankelijk van hetgeen dat je wilt renoveren moet je rekening houden met een totaalbedrag van gemiddeld € 3.500 – € 5.000 voor een gemiddelde badkamer van 9 m2. Kortom, zoals je kunt zien is een grote badkamer helemaal niet nodig een nieuwe look te creëren die daarnaast ook nog heel milieubewust is. Met een aantal kleine aanpassingen is jouw badkamer binnen een mum van tijd weer helemaal als nieuw. Zo kun je met bijvoorbeeld het aanpassen van een aantal badkameraccessoires al een hele andere sfeer creëren zonder dat hiervoor een grote verbouwing nodig is. In een kleine badkamer moet je alle ruimte zo goed mogelijk benutten.

Inloopdouche plaatsen

Om thuis zoveel mogelijk uit je wellness paleis te halen, raden we een grote kamer of inloopdouche aan. Met grote badkamers bent je vrij om te kiezen. De douchecabine en de badkamer moeten bij elkaar passen. Omdat het oppervlak vaak gladder is dan andere materialen, is het aan te raden om een douchemat te gebruiken zodat je niet snel uitglijdt onder de douche. Hierdoor kan er geen water over de douchewanden spatten. De inloopdouche heeft heel wat praktische aspecten die het mogelijk maken om aan de behoeften van ieders te voldoen, dat het nu gaat om oudere koppels met beperkte mobiliteit of grote gezinnen. Het voegsel dient van perfecte kwaliteit te zijn, want de voegen van een inloopdouche verkleuren gemakkelijk en worden sneller vuil. Technisch gezien komt er heel wat kijken bij het plaatsen van een inloopdouche.

Wat kost een inloopdouche?

De prijs van een inloopdouche vormt een belangrijke overweging bij het aanpassen van de badkamer. Maar wat zijn die kosten nu eigenlijk? Dit varieert met de keuzes die u maakt, zoals de vloer en de douchegoot, de gekozen achterwand en douchedeur en de staat waarin de bestaande badkamer verkeert. Een inloopdouche is iets anders dan een douchebak. De kosten van zo’n douchebak (al dan niet met lage instap) of van een douchecabine zullen in de praktijk wat lager liggen, omdat deze als halffabricaat worden aangeleverd en sneller te plaatsen zijn. Toch kiezen veel mensen voor een echte inloopdouche, omdat deze luxe oogt en in het kader van veilig douchen werkelijk drempelvrij te betreden is.

Bad vervangen

Voordat je een badkamer of een toiletruimte gaat renoveren is het goed om te weten wat alles gaat kosten. Ga je jouw bad vervangen voor een inloopdouche, dan is de vakman juist behoorlijk wat tijd kwijt aan het betegelen van de badkamer. Als het bad is verwijderd, kijkt de vakman hoe hij de nieuwe douche gaat plaatsen. Ga je voor een douchecabine, dan is dat een geheel gesloten ruimte, die de vakman direct op de plek van het bad kan neerzetten. Als je van een bad naar een douche gaat, heb je waarschijnlijk een groot stuk van de badkamervloer en muur over die nu nog onbetegeld zijn. En ga je van een bad douchecombinatie naar een douchecabine of inloopdouche, dan komt daar waarschijnlijk ook het nodige leidingwerk bij kijken. Kies steeds voor een praktisch bad dat niet te groot is. Heb je een kleine badkamer , opteer dan om een ligbad te plaatsen met douchekraan.

Toilet vervangen

De kosten (inclusief btw) van een toilet verbouwen / renovatie variëren van 100 euro voor een pot verf en kwasten en kitspuit en kit tot 5.000 euro voor een compleet nieuwe toilet maken incl muren (met tegels of stucwerk) maken en alle leidingen maken. Let bij de aanschaf van een nieuwe toiletpot goed op de afmetingen van de pot en de wc-ruimte zodat alles wel past. Een nieuwe toiletruimte maken op de verdieping lijkt best makkelijk en om eerlijk te zijn is het een stuk minder werk verbouwen dan bijvoorbeeld een aanbouw plaatsen.

Vloerverwarming

Wellicht is het niet mogelijk om enkel met vloerverwarming je huis te verwarmen, maar heb je ook nog radiatoren nodig. Het laten plaatsen van vloerverwarming is duurder dan het laten plaatsen van radiatoren, maar het verwarmen kost 10 tot 15 procent minder. Elektrische vloerverwarming is vooral geschikt voor kleinere ruimtes, zoals een badkamer. Met elektrische vloerverwarming kunt u een ruimte onafhankelijk van het CV systeem verwarmen. Verwarmen met vloerverwarming is ook goedkoper dan verwarmen met radiatoren, alhoewel de investering wel groter is. Over vloerverwarming bestaan nogal wat valse vooroordelen. De radiatoren zorgen voor een snellere verwarming van de ruimte, terwijl de vloerverwarming een aangename warmte via de vloer doorgeeft. Doordat vloerverwarming een groter oppervlakte en verdeling heeft dan radiatoren is de temperatuur in deze ruimte beter te beheersen.